8 Şubat 2015 Pazar

Soslu Piliç Roti


Malzemelerimiz

4 tavuk budu
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/4 çorba kaşığı salça
1 su bardağı süt
1/4 limon suyu
1 çay kaşığı köri
tuz,karabiber

Tavuk butlarını yıkadıktan sonra tenecereye  alıyoruz, üzerlerini hafifçe geçecek şekilde sıcak  su,limon suyu ve tuz ekleyerek ağır ateşte yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.

Bu arada sosu hazırlıyalım. Küçük doğranmış soğanları  pembeleşene kadar kavurup,unu ekleyelim.
Unumuz da sararınca salça tuz ve baharatları ekliyoruz.Bir iki kez karıştırıp sütünü ilave edelim.
Sos koyulaşıncaya kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Butlarımızı servis tabağına delikli kepçe ile alalım sosu üzerine gezdirip servise hazır edelim.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok: