5 Mart 2015 Perşembe

Mantar sote






Malzemeler

1/2 kg mantar
1 domates
2-3 sivribiber
1 soğan
1 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
Arzuya göre kaşar peyniri rendesi
tuz

Nasıl pişiriyoruz

Uzmanlar mantarın yıkanmasını lezzetinin bozulmaması için pek tavsiye etmiyorlar.
Sivri uçlu bir bıçakla soyup, suya batırılmış kağıt havluyla siliyoruz. Sıvıyağını ısıtıp
ince uzun dilimlenmiş mantarları, küp doğranmış soğanları ve sirkeyi de ilave edip kavuralım.
Mantarların kararmaması için tavanın ağzı açık bir şekilde, tahta kaşık kullanıyoruz.
Mantarlar suyunu çekip kavrulmaya başlayınca ince doğranmış sivribiberleri ve küçük küçük
doğradığımız dometesleri de ilave edip tuzunu ayarlayıp biraz daha pişirelim.
Ateşten  aldığımız da arzu edersek üzerine kaşar rendesi serpip servis yapalım.

 Afiyet olsun.




5 yorum:

Nilay Durukan dedi ki...

Akşama ben de kremalı mantarlı makarna var.
Ellerine sağlık. Çok da severim

Lezzet Dansı dedi ki...

Ellerinize sağlık, harika bir yemek çok severim!Sevgiler...

Lezzet Dansı dedi ki...

Nefiss, çok severim, ellerinize sağlık!

keten-helva dedi ki...

Merhaba.Sayfanız hayırlı olsun. Takibimdesiniz.Ben de beklerim.

keten-helva dedi ki...

Merhaba.Sayfanız hayırlı olsun. Takibimdesiniz.Ben de beklerim.