Malzemeler
1/2 kg mantar
1 domates
2-3 sivribiber
1 soğan
1 çorba kaşığı sirke
sıvı yağ
Arzuya göre kaşar peyniri rendesi
tuz
Nasıl pişiriyoruz
Uzmanlar mantarın yıkanmasını lezzetinin bozulmaması için pek tavsiye etmiyorlar.
Sivri uçlu bir bıçakla soyup, suya batırılmış kağıt havluyla siliyoruz. Sıvıyağını ısıtıp
ince uzun dilimlenmiş mantarları, küp doğranmış soğanları ve sirkeyi de ilave edip kavuralım.
Mantarların kararmaması için tavanın ağzı açık bir şekilde, tahta kaşık kullanıyoruz.
Mantarlar suyunu çekip kavrulmaya başlayınca ince doğranmış sivribiberleri ve küçük küçük
doğradığımız dometesleri de ilave edip tuzunu ayarlayıp biraz daha pişirelim.
Ateşten aldığımız da arzu edersek üzerine kaşar rendesi serpip servis yapalım.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Akşama ben de kremalı mantarlı makarna var.
Ellerine sağlık. Çok da severim
Ellerinize sağlık, harika bir yemek çok severim!Sevgiler...
Nefiss, çok severim, ellerinize sağlık!
Merhaba.Sayfanız hayırlı olsun. Takibimdesiniz.Ben de beklerim.
Merhaba.Sayfanız hayırlı olsun. Takibimdesiniz.Ben de beklerim.
Yorum Gönder